Login
RSS Feed

Писмо до медиите

Във връзка с появилата се в медийното пространство информация за участничката в XXIV-то издание на фестивала „Пирин фолк“ Сандански 2016 – Емилия Пашкулева с артистичен псевдоним Емилия Стрехина и нейното съприкосновение с органите на реда при извършване на рутинна проверка на пътя, апелираме за следното:

Фестивалът протече при невероятен успех, засвидетелстван от препълнения Летен театър, медиен отзвук, доволни участници и безброй положителни отзиви за организацията и провеждането му. В тази връзка искрено се надяваме фокусът на отразяването на този престижен форум да не бъде изместен, а наистина да се акцентира върху стойностните песни, талантливите участници и цялостната обновена визия на „Пирин фолк“ Сандански 2016.

В качеството си на организатор „Ди Ен Кей Медия Груп“ ООД има отношение към поведението на изпълнителката единствено във връзка с провеждането на фестивала и не е в състояние да влияе на поведението в личния й живот.Ето защо добронамерено апелираме двете неща да не се свързват.

Нека подкрепим единствения по рода си, уникален за България фестивал за авторска македонска песен – „Пирин фолк“ Сандански!
Благодарим предварително!

Награди – “Пирин Фолк” 2016

Конкурс за авторска македонска песен

I-ва награда
Светлин Миланов – „Очакване“
муз. и аранж. Иван Йосифов
текст: Пейо Пеев

II-ра награда
Ивайло Герасимов – „Бащин дом“
муз. Димитър Кантарев
аранж. Иван Йосифов
текст: Христина Димова

III-та награда
Душко Георгиевски – „Взаимната любов“
муз. и аранж. Люпчо Сколовски
текст: Христина Димова

III-та награда
Благо Борисов – „Къде си, мамо“
муз. и аранж. Сашко Митковски
текст: Катя Кирянова

Награда на журналистическото жури
Ива Давидова – „Не изтривай, майко, сълзите ми“

Награда на телевизионния зрител
Светлин Миланов – „Очакване“

Награда на публиката в Летен театър
Светлин Миланов – „Очакване“

Конкурс за изпълнителско изкуство

I-ва награда
Мария Гогушева – „Катерино моме“

II-ра награда
Душко Георгиевски – „Маре, мори Маре“

III-та награда
Ана Стоянович –„Море, сокол пие“

Награда на журналистическото жури
Мария Гогушева – „Катерино моме“

Награда на телевизионния зрител
Ани Ненова – „Докато сме млади“

Награда на публиката в Летен театър
Радко Петков – „Зайди, зайди, ясно слънце“

Награда на Кмета и Община Сандански
Ива Давидова – „Не изтривай, майко, сълзите ми“

Награда на радио Благоевград – „Песен на слушателите“
Ивайло Герасимов – „Бащин дом“

Препълнен Летен театър на фестивала Пирин Фолк

За пръв път химнът се изпълни от деца

С невероятен успех премина конкурсната вечер на международния фестивал „Пирин Фолк“ Сандански 2016 г.! Затрогващи песни, емоционални изпълнения, страхотна хореография, впечатляващи тоалети – на всичко това станаха свидетели над две хиляди души в Летния театър на гр. Сандански, който не можа да побере всички желаещи да усетят на живо атмосферата на фестивала! Милиони зрители пред телевизионния екран и в интернет се насладиха на над тричасовата програма!


За пръв път химнът „Добре дошли в Сандански, приятели“ бе изпълнен от детска група. Фолклорна формация „Славей“ със солистка Дарина Дамянова от гр. Сандански под съпровода на Духов оркестър – гр. Сандански представиха песента с нов аранжимент и различно звучене. Те умилиха публиката и пожънаха буйни аплодисменти, които дадоха страхотен старт на вечерта.

16 изпълнители представиха своите авторски песни, които се борят за Наградите на фестивално жури, журналистическо жури, награда на телевизионния зрител и награда на публиката в Летен театър. Оригинални композиции за любов, родина, бащино огнище и момински мечти прозвучаха на 27 август в Конкурса за авторска македонска песен. Изявени творци от България, Македония и Сърбия представиха своите творчески виждания за нова авторска песен от македонска фолклорна област с надеждата песента им да пребъде във времето и да се запее от мнозина.

В конкурса за изпълнителско изкуство също 16 певци премериха сили с изпълнения на живо. Със сигурност фестивалът тази година ще отбележи своето музикално откритие, чието име ще се помни дълго!

Председател на деветчленнто фестивално жури бе композиторът, диригент и преподавател в катедра „Музика“ на Нов български университет – доц. д-р Георги Петков, а другите капацитети в оценяващия орган бяха:

- г-н Кирил Котев – Кмет на Община Сандански
- Надежда Захариева – поетеса
- доц. д-р Венцислав Димов – фолклорист, етномузиколог, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“
- Седвалина Спасова – певица и вокален педагог
- Милан Завков – композитор, ръковоител на ансамбъл „Танец“ от Република Македония
- Димитър Христов – композитор, диригент на оркестъра на БНР
- Кирил Иванов – композитор и аранжор
- Валери Димчев – композитор, преподавател по тамбура в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Журналистическото жури бе с председател Даниела Маринова от радио Благоевград. Останалите седем члена с афинитет към качествения фолклор, бяха:

- Лео Богдановски – в-к „Телеграф“
- Иво Ангелов – в-к „България днес“
- Антон Стефанов – сп. „Lovestyle“
- Диана Узунова – радио Зорана и радио Белла
- Александар Димитров – радио Роса от Република Македония
- Бойка Атанасова – кореспондент на Нова ТВ и в-к „24 часа“ за Гърция и издател на в-к „Български новини“

И двете журита гласуваха в реално време с индивидуална карта за оценяване по десетобалната система.

Резултатите от техния вот ще станат ясни на Гала-вечерта на 28 август, когато ще се знаят имената и на избраниците на телевизионните зрители и публиката в Летен театър.

Водещите Даниела Колева и Асен Павлов бяха страхотен тандем и непринудено и с лекота поднасяха представянето на всяко изпълнение.

Най-често чуваните коментари на хилядите зрители на живо в Летния театър бяха „Браво, страхотно“ и „Ново начало за Пирин Фолк“!

Гала – вечерта на лауреатите на възродения фестивал ще бъде на 28 август от 20,45 ч. И ще се излъчи на живо по БНТ1, БНТ Свят, Фен Фолк ТВ, радио Зорана и радио Белла.
„Пирин Фолк“ Сандански 2016 г. – „Магията на традициите“!

Галерия Пирин фолк 2016Пирин Фолк ще се излъчва на живо по 4 телевизии и интернет

2 радиостанции също предават директно

Тазгодишното XXIV-то издание на международния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин Фолк” Сандански 2016 г. ще има изключително силно медийно отразяване на живо.

Конкурсната вечер на 27 август ще бъде предавано директно по:
- Сателитния канал на БНТ – БНТ Свят;
- Фолклорна музикална телевизия Фен Фолк ТВ;
- Музикална телевизия Фен ТВ;

Гала-вечерта на лауреатите ще се излъчва директно по:
- БНТ 1;
- БНТ Свят;
- Фен Фолк ТВ;
- Фен ТВ;

По целия свят престижното музикално събитие ще се предава на живо в:
- YouTube канала на Фен Фолк ТВ: https://www.youtube.com/c/fenfolk
За тези, които нямат възможност да гледат, но имат възможност да слушат:
- Радио „Зорана” – на честота 87,6 MHz за района на гр. София;
- Радио „Белла” – на честота 90,2 MHz за гр. Петрич;
Начален час – 20,45 ч.! Музикален празник без прекъсване за реклами!
Бъдете част от „Пирин Фолк” Сандански – „Магията на традицията”!

Нови водещи на „Пирин Фолк” Сандански

Специално изискване за облеклото на участниците

XXIV-тото издание на международния фестивал „Пирин Фолк”
Сандански ще зарадва любителите на македонската песен и с нови водещи на сцената на Летния театър.


В ново амплоа ще видим художествения ръководител, хореограф и продуцент на Ансамбъл „Чинари” – Асен Павлов. Многократно присъствал на сцената на фестивала като танцьор и хореограф на впечатляващи спектакли, тази година абсолютният професионалист ще влезе и в тази различна роля.
Асен Павлов завършва през 1990 г. Националното училище за танцово изкуство – гр. София, а творческият му път на танцов артист започва в Ансамбъла на Строителни войски. През 1992 г. е приет в Държавния ансамбъл „Филип Кутев”. От 1995 г. е преподавател в Националното училище за танцово изкуство – гр. София. Завършва АМТИИ – гр. Пловдив със специалност „Хореографска режисура”. Изявен водещ в телевизионните шоу-предавания „Български уроци” и „Надиграй ме” по БНТ. Творческата му кариера е богата на спектакли и проекти.

До него на сцената като водеща ще застане една изключително красива и чаровна дама – телевизионният журналист и водещ Даниела Колева. Тя има богат опит от ефира на БНТ, БТВ и Нова ТВ. Специализирала е в Дирекция „Новини” на италианската телевизия Rai 1, а от 2002 г. до 2006 г. е Аташе по културата и печата в посолството на Република България в Рим. Любопитен факт е, че Даниела Колева ще е водещ за четвърти път на фестивала. V-то, VI-то и VIII-о издание на фестивала минават с нейното вещо и запомнящо се присъствие като водеща.

За първа година на фестивала има специално изискване за сценичното облекло на всички участници, а именно: всеки сценичен тоалет трябва да съдържа елемент от характеристиката на облеклото на македонска фолклорна област. Така звученето на песните и визията на певците ще са в симбиоза и ще допълнят цялостното внушение на фестивала под надслов „Магията на традициите”!

„Пирин Фолк” Сандански ще се проведе на 27 и 28 август 2016 г. в Летен театър, гр. Сандански!

Билети за събитието може да се намерят в мрежата на Eventim.

Средновековна църква на сцената на Пирин Фолк

XXIV-тото издание на международния фестивал „Пирин Фолк” ще представи нова сценография, пресъздаваща емблематични моменти от историята и природата на Пиринския край.
На сцената ще бъде построен декор – копие на средновековната византийска църква „Свети Никола” в най-малкия град у нас Мелник. Църквата е построена в края на XII век върху древно тракийско светилище и базилика от V век. През средните векове църквата служи като катедрален храм на мелнишкия епископ. В цялост самата църква не е запазена до днес, а могат да се видят само източната стена и няколко елемента от интериора. Върху руините все още личат стенописи с изключително висока художествена стойност като изображение на ръкополагането на апостол Яков за епископ на Йерусалим, изображение на Петър Александрийски и др. Именно елементи от руините са вплетени в сценографията, дело на Красимира Врингова. Църквата „Свети Никола” е паметник на културата.


Като допълнение към нея на сцената на „Пирин Фолк” Сандански величествено ще се „издигнат” и мелнишките пирамиди. Те са едни от най-известните земни пирамиди в България и едни от най-посещаваните природни туристически обекти у нас. Тези скални образувания са обявени за природна забележителност през 1960 г.

На 27 и 28 август от 20,30 ч. Летният театър в гр. Сандански очаква всички любители на хубавата македонска песен за един истински празник! Специална изненада организаторите подготвят и с изпълнението на химна „Добре дошли в Сандански, приятели”! За пръв път той ще бъде представен по коренно различен начин от досегашните с изключителното участие на местни творчески екипи.
Билети за събитието може да се намерят в мрежата на Eventim.

Участници в Конкурс изпълнителско изкуство 27.08.2016 г.

Класирани чрез селекция:
1. Мария Гогушева – „Катерино моме”
2. Веселина Петрова – „Искат ме, мамо, двама ергени”
3. Васил Чамов – „Филка мома”
4. Ивета Костова – „България в мен”
5. Кристина Янева – „Елено, керко”
6. Ани Ненова – „Докато сме млади”
7. Радко Петков – „Зайди, зайди, ясно слънце”
8. МФГ „Годлевски Великден” – „Песен за България”
Квоти:
9. Душко Георгиевски – „Маре, мори, маре”
10. Ива Давидова – „Кой уши байряка”
11. Дует „Пирин” – „С каменички фърлат, мамо”
12. Стойне Николова – „На друг не давай ме”
13. Ана Стоянович – „Море, сокол пие”
14. Дафина Димитрова – „Ой, девойче”
15. Виктория Стефанова – „Пролей сълза, Пирине”
16. Група „Мистик” – „Литни ми, соколе”

Участници в Конкурс авторска македонска песен 27.08.2016 г.

Класирани чрез селекция:
1. Мирослав Тросков – „Мерак”
муз. и аранж.: Сашко Митковски; текст: Валери Иванов
2. Васил Чамов – „Седенки”
муз. и аранж.: проф. Илчо Йованов; текст: Христина Димова
3. Ива Давидова – „Не изтривай, майко, сълзите ми”
муз. и аранж.: проф. Илчо Йованов; текст: Катя Кирянова
4. Никола Тодоров – „Песен за Райна Княгиня”
муз. и текст.: Никола Тодоров; аранж.: Петьо Кръстев
5. Светлин Миланов – „Очакване”
муз. и аранж.: Иван Йосифов; текст: Пейо Пеев
6. Атанаска Иванова – „Чуйте, българи”
муз. и текст: Атанаска Иванова; аранж.: Мирослав Стоянов
7. Петър Нечовски – „Ще живееш като кралица”
муз. и аранж.: Костадин Костадиновски; текст: Петър Нечовски
8. Благо Борисов – „Къде си, мамо”
муз. и аранж.: Сашко Митковски; текст: Катя Кирянова

Квоти:
9. Мария Гогушева – „С вяра, надежда и любов”
муз. и аранж.: Светослав Лобошки; текст: Христина Димова
10. Стойне Николова – „Защо изневери”
муз. и аранж.: Бобан Мойсовски; текст: Христина Димова
11. Емилия Стрехина – „Любовта се върна”
муз. и текст: Милена Стрехина; аранж.: Ангел Ефтимов
12. Ана Стоянович – „Ето, зима е”
муз. и аранж.: Александър Ковачевич; текст: Сладжана Ковачевич
13. Дует „Пирин” – „Жалба за майка”
муз., аранж. и текст: Румен Иванов
14. Ивайло Герасимов – „Бащин дом”
Муз.: Димитър Кантарев; аранж.: Иван Йосифов; текст: Христина Димова
15. Вили Рай – „Златно време”
муз. и аранж.: Раде Радиевоевич; текст: Вили Рай
16. Душко Георгиевски – „Взаимната любов”
муз. и аранж.: Люпчо Соколовски; текст: Христина Димова

Билети за фестивала „Пирин Фолк” Сандански 2016 г.

Билети за фестивала може да закупите:

Билети за фестивала може да закупите:

В мрежата на Eventim на адрес www.eventim.bg

На билетни каси в:

- Община Сандански – Информационен център
– ОМВ – Сандански
– ОМВ – Благоевград
– ОМВ – Благоевград Рилци
– USIT COLOURS – Благоевград

– Технополис – Благоевград

– Easy Pay

Заповядайте на 27 и 28 август 2016 г. в Летен театър, гр.Сандански за един истински празник на македонската песен!

 

2 day diet 2 diet 2 day diet pills