Login
RSS Feed

Конкурс за изпълнители на изворни и популярни македонски песни 2014

Р Е Г Л А М Е Н Т

Конкурс за изпълнители на изворни и популярни македонски песни

1.ПРАВО ЗА УЧАСТИЕ-Всеки заявил по обявения в регламента начин своето участие, без възрастови ограничения.

2.НАЧИН НА УЧАСТИЕ-Изпълнителя изпява предварително подготвена изворна или популярна македонска песен ,със осигурен от него съпровод на СД /син бек/, на живо или акапелно,не по-дълъг от 4 минл. Начина на съпровод всеки участник съгласува с организаторите..

3.ЖУРИРАНЕ – Участниците в конкурса се оценяват от компетентно жури в два тура.Първия започва около 11.00 часа в деня обявен за конкурса и завършва около 12.30 часа,а втория след обедна почивка и обсъждане на журито около 13.30 часа.В него участвуват само обявените участници, преминали селекцията на първи тур.

4.НАГРАДИ-Журито определя своята класация веднага с три награди – първа за солист-мъж и жена,първа за група, а наградените по избор на журито участват в Гала вечерта в Летния театър, където им се връчва и наградaтa-купа и грамота.

5.ДРУГИ УСЛОВИЯ-Всеки кандидат-участник заплаща 10.00лв.такса на продавача на билети за фестивала и удостоверява това с квитанцията пред организаторите.За участници-групи таксата е 15.00лв. Организаторите съдействат за осигуряване на участниците с правостоящи билети същата вечер на фестивала в Летния театър, както и запазване на хотел за тяхна сметка, ако предварително са заявили, че ще пренощуват. За придружаващи лица и участници ангажимента на организаторите за съдействие за хотел и билети важат само ако заявката е направена по надлежния ред до 01.09.годината на фестивала на адрес: гр.Сандански-2800,бул.”Свобода”No14 /за “Пирин фолк”/. След тази дата поради претовареността на хотелите ангажимента отпада.Участието на победителя в Гала вечерта е на плейбек.

Изготвил: /Валентин Пензов/

Титанична битка предстои на „Пирин Фолк” 2014 между Маргарита Хранова и Деси Добрева

Броени дни преди началото на 22-рото издание на фестивала „Пирин Фолк” гр. Сандански, което тази година ще се състои на 6 и 7 септември атмосферата в курортния град е приповдигната. Хората и феновете на фестивала тръпнат в очакване кой техен любимец ще излезе победител от „кървавата” битка на Летния театър.
Клиповете на повечето песни от конкурсната програма, които организаторите са заснели още в началото на юли вече се „въртят” за SMS класация не само в сайта на фестивала, но и по 20 регионални и кабелни телевизии в страната.
В музикалните форуми се оформят две активни агитки на певиците Маргарита Хранова и Деси Добрева, които яростно защитават своите фаворити.
За сега Маргарита Хранова оглавява класацията на два фен клуба – този в Разград с председател Васил Симеонов и този в Равда с председател Виолета Оселова, а Деси Добрева категорично оглавява класацията на радио „Севлиево”. Авторитетната класация на радио „Веселина” се води от младата, изключително талантлива Мина Пенкова от гр. Бургас, което и гарантира солидно присъствие в национален ефир.
Песните „Молитва за нас” на Маргарита Хранова и младия талантлив автор Вели Чаушев от Самоков и с аранжьор маестро Алекс Нушев и „Звездна нестинарка” на Деси Добрева и Светослав Лобошки определено се открояват от останалите в музикалната продукция на фестивала. Според председателя на журито проф. Стефан Драгостинов – „…има пет, шест песни толкова добри изравнени, че която да изберем за лидер няма да сбъркаме…”.
Навярно опитния музикант има предвид освен тези две песни и песента на Мина Пенкова „България в мен”и на македонската представителка Милица Кузмановска „Песен за обич” под вещото перо на „агент” Иван Тенев.
„…не смея да казвам моят фаворит, защото съм куцузлия…” заяви Директорът на фестивала Валентин Пензов, „…но безспорно музикалната продукция тази година е много добра и с широк стилов диапазон…има локумче за всеки вкус”.
Като изненада организаторите са подготвили в Международния конкурс за изпълнители силно и автентично фолклорно звучене, както от България – „Трио Евредика” /”Цъфнало цвеке шарено”/, Банска група, така и от Грузия с дуета „Назар и Нино” /”Харало”/. В този конкурс специалистите определят за най- яростен сблъсък за удоволствие на публиката този между Македония в лицето на младия 27-годишен уникален глас Гьоко Йович и 17-годишния „глас на Лудогорието” Кристина Иванова от гр. Попово.
В битката може да се намесят и Евелина Александрова, Венци Дуков, Рая Христова и др.
От рециталите, които зрителят на БНТ Свят и БНТ 1 ще гледат се откроява този на Вили Рай по музика на Раде Радивоевич и Горан Брегович , за който тя е довела изключително атрактивния Ансамбъл „Балканска младост” от гр. Етрополе, както и на други чужди изпълнители.
Хореографията и бек граунда на песните тази година освен от добилия популярност Ансамбъл „Гайтан” ще се подкрепят и от танцовите формации „Феерия” и „Жасмин”, а Гала вечерта ще бъде открита от звездния глас на Нели Андреева и омайните звуци на кавалджията Недялко Недялков със своеобразен реквием за Гоце Делчев.
Желание за връчване награди на фестивала са изявили кметове от общини, както от България /Етрополе, Равда и др./, така и от Македония /Берово/ и Сърбия /Ниш/.
Авторската листа на „Пирин Фолк” е много авторитетна и впечатляваща. Такива автори като Раде Радивоевич, Горан Брегович, Саша Попович от Сърбия, проф. Илчо Йованов, Сашко Велков, Миле Барбаровски, Милан Завков от Македония, Тончо Русев, Светослав Лобошки, Руслан Карагьозов, Иван Тенев от България са желани участници във всеки музикален форум.

Фестивалът „Пирин Фолк” през последните години се очерта като водещ фестивал на Балканите „опериращ” с националния ефир на България и съседните Македония и Гърция. Пипъл метричните измервания по време на Гала вечерта на фестивала винаги го посочват като лидер в националния ефир заедно с БНТ. Фестивалът се излъчва и по спътников сателит в цяла Европа, Северна Африка и предната част на Близък Изток, а директно в интернет с HD качество и за цял свят след прекарването на оптичен кабел до Летния театър. Потенциалната зрителска аудитория на фестивала е между 5 и 6 млн. зрители, което го прави лидер в ефира на Балканите. Равнопоставеният подход на организаторите към творците от всички участващи държави доведе до бум на автори – звезди, поради възможността за реализация на своите творби. Близо 50 % от авторските екипи са със смесена националност България, Сърбия, Македония, Хърватия и др. , което е достижение за фестивала. Поради това той е поле за творческо сътрудничество на автори от Балканския регион в съзвучие с Европейските принципи за обединеност.

Kласация на фен клуб гр. Ракитово

1. Пирин ветре – Христо Паскалев

2. Избирай лудо младо – Васил Вълканов и Ива Гидикова

3. Загоричене – Владислав Вълчев

Изборът на радио Веселина за Пирин Фолк 2014

Изборът на радио Веселина за Пирин Фолк 2014 е песента на Мина Пенкова „България в мен“, N 12.
На 07.09.2014г. Вера Черкезова ще връчи лично наградата на радио Веселина на избраната изпълнителка.

Класация на фен клуб Разград

Фен клуба на Пирин Фолк в Разград определи техните фаворити:

1. Молитва за нас – Маргарита Хранова

2. Звездна нестинарка – Деси Добрева

На трета позиция избират двама изпълнители:

3.България в мен – Мина Пенкова

и

Събуди се майко – Георги Жбантов

Съобщение – ценова промяна на билетите

Организаторите на „Пирин Фолк” съобщават за ценова промяна на

билетите. Тази година те ще бъдат с цени 5 лв., 7 лв. и 10 лв. Увеличението

с 1 лев е само за билетите за предните редове /от 9 на 10 лв/.

Билети за фестивала „Пирин Фолк” 6-7 септември 2014 г. може да

се закупят след 20 август 2014 г. пред Дома на културата в Сандански.

Предварителна поръчка и продажба по телефона може да извършите по

всяко време на тел: 0884682048 – Таня.

Класация на фен клуб с. Равда

1. Молитва за нас – Маргарита Хранова

2. Срещу съдбата – Велизар Илиев

3. Спри до мен – Джина Иванова

Програма на седмицата на „Пирин Фолк“ 2014, гр. Сандански

 

Дата

Час

Място

Събитие

1

02-07.09.2014

18:00

Дом на културата

Седмична изложба- живопис, фото, детски рисунки и етнография

2

03-04.09.2014

21:00

Площад „България”

Представяне на видеоклипове от „Пирин Фолк” на видеостена.

3

04.09.2014

18:00

Площад „Алианс“

Кулинарна изложба

4

05.09.2014

19:00

Клуб „Какао“, Дом на културата

Авторска вечер на творци от Балканите

5

21:00

Площад „България”

Концерт „Пирин фолк” /Боян Биелич -Сърбия,Маргарита

Хранова-България и др./

6

06.09.2014

10:00

Площад Българи

Конкурс за певци на изворни песни

7

17.15

Пясъчна алея срещу р-т Байкал /Градски парк Сандански/

Алея на артистите и занаятчиите.

8

20:30

Летен театър

Конкурс за нови авторски песни

9

07.09.2014

16:30

улица Македония

Дефиле на фолклорни групи от Балканите

10

17:30

Площад България

Концерт на фолклорни групи от Балканите

11

18:00

Летен театър

Международен конкурс за изпълнители

12

20:30

Летен театър

Гала вечер с награждавания

13

23:00

хотел „Св. Никола“

Коктейл на Кмета на Община Сандански

14

08.09.2014

11:00

Интерхотел „Сандански“

Заключителна пресконференция

Класация на Радио СЕВЛИЕВО

Класацията тази година/2014/ е следната:

1/ Деси Добрева.

2/ Маргарита Хранова.

3/ Светлин Миланов.

ЖЕЛАЕМ УСПЕХ НА ФЕСТИВАЛА!

КЛАСАЦИЯ НА ПЕСНИТЕ ОТ „ПИРИН-ФОЛК”2014 ОТ СЛУШАТЕЛИТЕ НА РАДИО-ПРОДУКЦИЯ „РАДИО РОСА“

1.Първо място: Сладка болка

Изпълнител: Ати Молова

Музика: И. Трайковски

Аранжимент: И. Трайковски

Текст : Хр. Димова

2.Второ място : В живота търсим любовта

Изпълнител: Пресила

Музика: Д. Илиески

Аранжимент: Д. Илиески

Текст : К. Кирянова

3.Трето място : Загоричене

Изпълнител: Владислав Вълчев

Музика: В. Вълчев

Аранжимент : Св. Лобошли

Текст : Б. Тилев

2 day diet 2 diet 2 day diet pills