Предишeн

Цвети Веселинова - Пирин Фолк 2021

Цвети Веселинова - Пирин Фолк 2021

Цвети Веселинова е българска поп певица, която от години работи и се развива в сферата на музикалното изкуство.

 

На 6-годишна възраст става част от хор „Бодра смяна”. Там прекарва 11 години в музикално обучение по теория и практика, множество фестивали, конкурси, турнета и т.н. Следват уроци по солфеж и пиано и поп и джаз пеене. По време на музикалното си обучение завършва Журналистика и Връзки с обществеността в курса на проф. Любомир Стойков.Имала е участия зад граница – Лондон и Лас Вегас.

Цвети Веселинова приема празника на всеки един човек, като свой личен и дава всичко от себе си, за да допринесе за незабравимите спомени и веселия купон. Освен с позитивно настроение и усмивка, тя успява да спечели публиката и с разнообразния си репертоар. Решена да не се ограничава в стилове и жанрове, тя подбира всички онези прекрасни песни от различен тип, които да поднесе на аудиторията с професионализъм и от сърце.

 

Освен самостоятелни изяви, Цвети предлага на публиката и специално подготвени шоу програми, с участието на балет, тематични костюми и хореография. Певицата е и водеща на събития – сватбени тържества, корпоративни партита, лични празници и т.н.

През 2018 г. Цвети бе удостоена с 5 награди от престижния фестивал за авторска македонска песен – „Пирин Фолк“ Сандански. Тя се представи пред жури и публика с песните „Сърце на место”, по музика и аранжимент на Светослав Лобошки и текст на Христина Димова и „Едно мало дете”, чийто аранжимент отново е на Светослав Лобошки.

Певицата вече има два авторски поп сингъла – “На една ръка море” и „Гореща”  и две авторски фолклорни песни – „Сърце на место и „Цвете весело”.

 

През 2019 г. Цвети бе поканена да бъде вокалист в бенда на „Шоуто на Николаос Цитиридис”. Освен музикални изяви тя често изпълняваше актьорски задачи, участваше в хумористични скечове, специфични видеа и т.н.

 

В момента изпълнителката продължава усилено да развива музикалната си кариера.

 

В конкурса за нова авторска песен на македонска основа на „Пирин Фолк“ Сандански 2021 Цвети Веселинова ще се представи с песента „Пусти ергенлък“ (музика и аранжимент: Светослав Лобошки, текст: Христина Димова).